joi, 22 noiembrie 2018

Plângerile României

Astăzi a fost ziua limbii Române. Probabil că este una dintre limbile lumii ai cărei vorbitori se află jumătate pe teritoriul național, iar cealaltă jumătate împrăștiată prin lume. Ca o consecință logică, Bădălău, împreună cu miniștrii săi de la Giurgiu, s-au pișat azi și pe limba română, nu numai pe diaspora.
Desigur, pentru pesediști nu sunt suficient de apetisante detaliile despre sălașurile unei limbi. Vor fi la fel de aroganți și proști chiar și în momentul în care populația vorbitoare de limba română din țară va reprezenta doar o treime din totalul vorbitorilor de pe mapamond. Păi ce alt partid ar fi putut sărbători în aceasta săptămână scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung prin scrisoarea lui Rudolf Giuliani?
Pentru școliții din PSD limba este "chestia aia" pe care moare pasărea. Pentru cei mulți și proști din partid, o limbă este un lucru pe care-l dai si-l iei şi tot primeşti favoruri, plăceri, în schimbul ei.

Priviți filmulețul ăla cu Bădălău de pe net pentru că este o devoalare cinematografică a logicii elitei conducătoare: "Șefu, nu vă suparați ăștia ne-au dat wuie. Ne-am gândit să replicăm și noi: să vină Diaspora ca să ne pișăm pe ea"
Pesediștii sunt pătrunși de o sfântă și intangibilă serenitate: iau wuie de parcă ar lua Zen, fură de parcă ar face favoruri, devalizează veniturile populației prin inflație cu aerul că le-ar capitaliza prin creșteri de salarii și pensii etc. Pentru că ăsta este sensul mesajului și realitatea cu care o să rămânem după ce această guvernare catastrofală va trece: ne-ați dat wuie până ne-am pisat pe voi! Si peste patru sau zece ani, dupa ce unii vor trebui sa curete rahatul de pe urmele lor, precum Hercule grajdurile lui Augias, îi vom vota iarăși.
PS. Locul în care se desfășoară acțiunea filmulețului de pe net este Bolintin Vale. Întâmplător sau nu în această localitate s-a născut, pe vremuri, Dimitrie Bolintineanu. Viața lui poate fi oricând extrapolată în viața oricărui român de astăzi care a ajuns să trăiască într-un exil economic în Occident. A trăit mult timp, obligat, departe de țară și a luptat de acolo pentru interesele nationale si pentru limba română.Una dintre ultimele sale lucrari, o colecție de poezii, se intitulează chiar așa: "Plângerile României - în traducere liberă astăzi : "wuie PSD". Bădălău se pișă pe propriul trecut al localității din care provine. Dacă pe vremea lui Ceaușescu a existat o instanță care să-l condamne la pușcărie pentru furt calificat din avutul obștesc, noul stat care a urmat acelui regim este incapabil să-l oprească din profanarea celor mai importante simboluri. Explicația este tot la Bolintineanu: "Cei ce rabdă jugul și-a trăi mai vor, merită să-l poarte spre rușinea lor"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu