marți, 19 noiembrie 2013

Ziua closetelor publice

Intr-o atmosferă de linişte sufletască şi inspirată melancolie, Lumea sărbătoreşte la 19 noiembrie, ziua closetelor publice.
Cea mai mare problemă a civilizaţiei umane a fost încă de la începuturile sale rahatul. Dacă în miticul veac de aur, eroii puteau să vâneze liniştiţi prin pădure fără riscul de a călca pe fructele fiziologiei semenilor, în lumea de astăzi metabolismul civilizaţiei este un domeniu pentru care au fost create facultăţi, sisteme de management şi amenzi. Nu se pune problema să mai zburdaţi prin tufişurile ecologice după nimfe fără să ieşiţi de acolo total impur, marcaţi de misterele digestiei celuilalt. Producem din ce în ce mai mult rahat şi avem nevoie de tot mai multe locuri publice unde să ne descătuşăm intimităţile.

Mâncăm din ce în ce mai mult în public şi petrecem din ce în ce mai mult timp în mediul social. Este nevoie de industrii întregi care să recupereze urmele noastre şi să le întoarcă în natura binecuvântată care ne hrăneşte. Toaleta a devenit o artă care exprimă starea de spirit, frustrarea şi speranţa noastră. Pisoarele au formă de buze, budele devin guri care aşteaptă hulpave darul nostrul către natură. A trage apa este un stil de viaţă inserând psihanalitic în limbajul cotidian dorul de ducă, nepăsarea, cheful de ne lua lumea în cap. Facem pipi uitându-ne la reclame, dive inaccesibile ne privesc din pereţi uretra, iar plescăitul urinii se inserează subliminal în reclame amintind de exemplu, de bere.

Era nevoie de o zi mondială a toaletelor, aşa cum este nevoie de o zi modială şi pentru celelalte simboluri ale necesităţilor noastre : Ziua Bucătăriei şi Ziua Dormitorului.

Era nevoie să nu se lucreze intr-o asemenea zi. Era nevoie să se stea acasă, unde de voie sau nevoie, trebuia să ne facem nevoile liniştiţi, pentru a da un răgaz closetelor publice să se odihnească, măcar odată pe an.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu