joi, 4 august 2011

Punct de cotitura in istoria evolutiei umane: creierul si penisul se despart!

Un studiu al cercetătorilor britanici arată că encefalul uman a atins culmea evoluţiei, din acest moment fiindu-i imposibil din punct de vedere fizic să se mai dezvolte. Oamenii de ştiinţă susţin că, pentru a deveni mai inteligent, creierul ar avea nevoie de mari cantităţi de energie suplimentară şi de oxigen, iar corpul nostru pur şi simplu nu poate oferi acest supliment, scrie „The Daily Mail”.

Această descoperire vine în completarea unor observaţii recente care pot fi corelate minuţios într-o teorie unitară referitoare la sensul evoluţiei umane. Astfel, antropologii susţineau acum câţiva ani că singurul organ al omului care continuă să crească este penisul. Această realitate biologică fusese deja intuită la nivelul inconştientului colectiv, lirica populară cântând legătura dintre penis şi mare prin tot felul de versuri, precum: “pe nisipul de la mare eu am scris numele tau, a venit furtuna noaptea, l-a sters si îmi pare rau” sau “pe nisipul de la mare eu am scris ca te iubesc, dar a fost furtuna azi noapte si cuvintele s-au sters” (aceste versuri nu neagă neaparat faptul ca penisul mare nu e bun la nimic, ci pur si simplu că penisul mare nu e bun la scris, inca o dovada a faptului ca nu marimea conteaza, ci tehnica). 

Studiile stiintifice au arătat clar că între penis si creier nu a existat nici un fel de concurenta in istoria evolutiei umane, ci dimpotriva, că ambele organe au crescut impreună. Singurele transformări pe care creşterea creierului le-a impus penisului, nu s-au referit la mărime, ci la morfologia acestuia. Creierul a cerut din start penisului să renunţe la acele excrescenţe cornoase prezente înca la cimpanzei şi la unele mamifere, făcând posibile creşterea duratei actului sexual, kamasutrismul şi postkamasturismul, adică monogamia.

Privite din această perspectivă, noile observaţii ale cercetătorilor, prefigurează o adevărată dramă biologică. Două organe crescute împreună sunt nevoite să se despartă, chestiune intuită deja de poporul nostru care de fiecare dată când ajunge in fata unor pobleme pe care creierul nu le mai poate gestiona, îşi bagă penisul. Nu ne putem imagina cum va arăta omul peste câteva mii de ani, în condiţiile în care creierul va rămâne pe loc, iar penisul va continua să crească. Sunt necesare alte dimensiuni care să explice noile realităţi ale universului, probabil intuite cumva de actuala teorie a stringurilor.

Aceste neajunsuri, developate de psihologi si biologi, pleaca de la incapacitatea metabolismului uman de a furniza suficienta energie unui creier din ce in ce mai mare. Este clar cu cine ţine geniul speciei in ceea ce priveste managementul energiei. Nu există suficiente motive pentru ca acesta să ia energie de la penis şi să de la creier în situaţia în care pe parcursul evoluţiei, prin diverse rectificări bugetare, s-a procedat mai degrabă invers. Este clar în acest moment şi unde se duc beneficiile furnizate de diverse produse, promovate în campaniile de marketing drept “hrană pentru creier”. Nu ajung acolo unde trebuie, sunt deturnate fraudulos pe toboganul întortocheat al metebolismului, obligând bietul creier să trimită tot felul de SOS-uri disperate către tot felul de cercetători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu